SamenWerkt - Voor gedetineerde vaders en hun kinderen

SamenWerkt levert een bijdrage aan bouwpakketten voor kinderen die hun ouder in de gevangenis komen opzoeken, zodat ze samen aan iets moois kunnen werken.

Het kan moeilijk zijn voor vaders in detentie om in de schaarse bezoekmomenten een stabiele relatie te onderhouden met hun kinderen. SamenWerkt is een kartonnen bouwpakket dat mee de gevangenis in mag, zodat vaders en kinderen samen aan de slag kunnen tijdens het bezoek van het kind aan de gedetineerde vader. Samen iets moois te maken; bouwen, beschilderen en beplakken, geeft structuur aan het bezoek en levert iets op om samen trots op te zijn. Zo’n tastbare herinnering aan het samenzijn met hun vader kan veel voor de kinderen betekenen. Het project anticipeert op de behoeftes van opgroeiende kinderen en op de verbinding met en latere re-integratie in het gezin van hun gedetineerde vader.

SamenWerkt is opgenomen in Collectie Veenhuizen, een social design collectie van producten en diensten geïnspireerd op het gevangenisdorp Veenhuizen. www.collectieveenhuizen.nl 

Te koop via de webshop van Collectie Veenhuizen en in de lokale winkel met streekproducent in Veenhuizen: Lokaal Verhaal.

Dit project bestaat uit kartonnen bouwpakketten en instructies, ontworpen aan de hand van een onderzoek naar behoeften van gedetineerde vaders en hun kinderen en met inachtneming van de restricties van een gevangenisomgeving.

 

Afstudeerproject Design Academy Eindhoven, 2014

SamenWerkt tijdens het Ouder Kind programma, Penitentiaire Inrichting Esserheem

SamenWerkt tijdens het Ouder Kind programma, Penitentiaire Inrichting Esserheem